Старши треньорът на женския баскетболен тим на Левски Стефан Михайлов заяви след победата в първия мач от четвъртфиналите срещу Хасково, че съперникът е отборът с по-големите амбиции. „Те са отбор с добра организация и е нормално амбициите при тях да са големи. Когато не успяваш, реалното място като бюджет на този отбор е да бъде втори или трети, и да играе поне един финал. Те в редовния сезон станаха пети по вина на ръководството, защото имат служебна загуба от нас. При тях са по-големите амбиции, ние не сме афиширали големи амбиции. Ние имаме две- три млади момичета, за които сме си поставили за цел да им се даде шанс да се развиват”, коментира Михайлов.

Той отговори и на въпрос защо не се поздравяват с треньора на Хасково Елена Станкова. „Аз тръгвам да я поздравя, а тя ме заобикаля. Това става за осми път. Това е неин проблем. Така е преценила. Поздравявам моята колежка и моите колеги от другите отбори. Може да я питате нея защо не ме поздравява. За мен няма никакъв проблем да я поздравя след мача”, каза Стефан Михайлов, като добави, че може и да не се е поздравил с Елена Станкова и с изпълнителния директор на Хасково Станислав Станков, но се е поздравил с дъщеря им Станислава Станкова. Гардът на тима все още се възстановява от контузия, но бе редом до съотборничките си в Арена Армеец.

Попитан, дали още смята, че Станкова няма лиценз да води мачове в НБЛ, Михайлов коментира: „Аз съм казал мнението си. Федерацията казва, дали тя има или няма право да води мачове. Плащат се някакви такси или се дават допълнителни периоди. Тя е направила някакви постъпки и си е получила лиценз от федерацията. Аз моето мнение съм го изразил. Има председател на Треньорската комисия и на федерацията.”

„Играхме много добре в защита и имахме добра успеваемост от зоната за три точки. Така нападенията ни бяха умно построени и изкарахме Тейлане извън наказателното поле. През първото полувреме много разсеяно започна мачът специално Христина Иванова. В женския баскетбол тройката и кош с фаул вдигат един отбор. Те изиграха добре първото полувреме, а ние бяхме слаби в защита”, заяви още Михайлов.