На 12 септември към „Дунав 8806“ се присъединиха и последните попълнения за този сезон - американките Аманда Джонсън и Кристина Сантяго. Шампионският тим вече тренира в пълен състав и старши-треньорът Георги Божков каза, че селекцията е приключила. Той започва подготовката на момичетата, като дава шанс на младите състезателки и се надява, че те ще се сработят като колектив.

Естонката Мерике Андерсон, вече от няколко дни усилено тренира с тима и показва сериозен професионализъм. Феновете вече изразиха подкрепата си, като я посрещнаха с голям букет при първото й появяване в зала „Дунав“. „Обиграването на отбора ще е изключително важно“, сподели Георги Божков. С пет нови състезателки той практически има нов отбор, който тепърва ще се сплотява и напасва в играта. Подготовката на състезателките ще се проведе в Русе, като са предвидени и няколко контролни срещи, най-вероятно в Букурещ.

За участието на „Дунав 8806“ в Купа Европа старши-треньорът сподели, че нашият тим не може да се бори със селекцията на руския и турския отбор. „Сините феи“ не са толкова ръстови състезателки и Божков ще разчита на „четворките“, за да бъде играта на отбора успешна. Той ще заложи на изненадата в играта на дунавки.

Първият мач на „Дунав 8806“-Русе ще бъде на 20 октомври, когато нашите ще домакинстват в зала „Дунав“ срещата с „Монтана 2003“. Първият им мач в турнира „ФИБА Еврокъп“ ще бъде на 1 ноември в зала „Аднан Мендерес“ в Адана.