Домакинският мач на ЛукОйл Академик в четвъртфиналните плейофи на турнира Еврочалъндж няма да се играе в зала „Универсиада” в София. Двубоят срещу Кърка Ново место е насрочен за 24-ти март. В първата среща словенците са домакини на 22-ри март, а при евентуален трети мач българският шампион също ще бъде гост, а датата е 30-ти март. Проблемът за ЛукОйл Академик е, че зала „Универсиада” е ангажирана с концерт, който не може да бъде преместен. Вариантите за това къде да се играе домакинството на „студентите” са Правец или евентуално Самоков.

„Досега се играха две фази и всеки се стремеше да е първи в групата. При положение, че се играе до две победи, това дава предимство на отбора, който е завършил на първо място. Така е решено, така се играе и в Евролигата, така и ФИБА е сметнала, че е по-добре. И за мен е по-добре, защото дава шанс и за трети мач, евентуално ако не успеем в два мача ние или другият тим”, сподели спортният директор на ЛукОйл Академик Сашо Везенков по повод схемата на четвъртфиналите в Еврочалъндж.

„Имаме един доста сериозен проблем за ответния мач, който е в София, защото зала „Универсиада” е заета и ние сме изправени пред доста сериозен проблем къде може да изиграем този мач. Дадохме заявка за Правец. Ако ни одобрят, сигурно мачът ще е там, ако не, на нас ни остава само един шанс и това е Самоков. Става дума за мача на 24-ти март. Това е концерт, ако не се лъжа и е заявен още от миналата година. В писмото ясно и точно се казва, въпреки добрите отношения, които имаме с „Универсиада”, че не могат да го променят това събитие. Като дата е изключено да се промени мачът. Едно е ясно, че мачът няма да се играе в зала „Универсиада”, коментира Сашо Везенков.