Лукойл Академик приключи втората групова фаза на ЕвроЧалъндж с победа като гост на израелския Барак Нетаня със 77:67. „Студентите” продължават на четвъртфинал като втори в група I, където претърпяха само две загуби от лидера Спартак Санкт Петербург. В следващия етап съперник на Лукойл ще бъдат или Кърка Ново Место, или Пинар Кършияка. В четвъртфиналите ще се играе до две победи от три мача, като датите са 22-ри, 24-ти и евентуално 30-ти март. Финалната четворка пък е между 29-ти април и 1-ви май.

В Нетаня домакините диктуваха темпото през първата четвърт, но отстъпиха в следващите три, за да предоставят победата на Академик. Българският шампион стреляше добре и имаше превъзходство в борбата под коша, и се справи отлично, въпреки отсъствието на един от най-добрите състезатели в тима – Девин Грийн, който бе оставен да почива.

Най-резултатен за Академик бе Божидар Аврамов с 18 точки за 20 минути игра, като по този начин показа, че на него може да се разчита напълно, след критиките, които получи след предишния мач срещу Спартак. Тодор Стойков и Дамян Стояновски добавиха по 11 точки, а Ламонт Мак вкара 10. Рожденикът в състава на Лукойл – Брандън Хийт, се отличи с осем асистенции, пет откраднати топки и четири точки.

Ромео Травис, който за малко да изненада Лукойл в София в първия мач, отново бе най-добър за Барак с 16 точки.