Спортният директор на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Сашо Везенков сподели пред Гонг от Израел, че тимът е доказал превъзходството си над Нетаня в снощния последен мач от груповата фаза на турнира Еврочалъндж. Везенков коментира, че съперникът на „студентите” за четвъртфиналните плейофи Кърка Ново место е тежък, но напълно преодолим.

„Мачът беше без никакво напрежение и за двата отбора. Нашите момчета излязоха от началото малко не мобилизирани, но с течение на мача, всички си дойде на мястото. Ние сме по-добрият отбора, това го показахме и в България и закономерно накрая победихме. Тежки са тези мачове, в които не се играе за нищо и за двата отбора”, заяви Сашо Везенков след успеха със 77:67 точки, който бе 4-ти в групата от Топ 16.

Колкото до изявите на някои от по-младите момчета, Везенков каза: „За Божидар Аврамов доста говорим вече. Божидар играе всеки мач и от мач на мач играе по-добре. Това се вижда. За Дамян също. Ние разчитаме на всички, чака ни много тежък месец. Знаете, че вече в баскетбола няма основна петица или основни състезатели. Баскетболът се промени доста и всички намират своето място. Нашият треньор се опитва на всички да даде време, за да покажат на какво са способни. В нашия тим в момента няма играч, който да е в отбора ей така, просто, за да е в отбора. Ние разчитаме на всички.”

„Вече започнахме да мислим за Кърка. Познаваме ги. Треньорът е от нашата школа, както и нашият треньор. Знаем с какво разполага. Чакат ни едни доста интересни мачове. Продължаваме да гоним нашата цел и тя е влизане във Файнъл Фор. Кърка Ново место е млад отбор, с един американец, който ние доста наблюдавахме миналата година, но идва след контузия. Отбор, който не блести със звезди от националния тим на Словения, но изключително добре организиран, изключително дисциплиниран и както знаете треньорът Александър Джикич беше доста години помощник на Вуйошевич в Партизан. Играят доста разумно. Тежък противник са, но напълно преодолим”, коментира още Сашо Везенков.