Старши треньорът на Лукойл Академик Марин Докузовски бе доста разочарован от старанието на играчите си след загубата от Раднички Крагуевац в контролна среща, играна в сръбския Димитровград. На моменти момчетата му губеха с 20 точки от не чак толкова претенциозния тим на Раднички, за да си тръгнат с поражение в последната проверка преди голямото изпитание – квалификациите за Евролигата.

В понеделник Лукойл лети за Канту, където в първия кръг от пресявките ще срещне отбора на домакините.

„В момента със своето старание сме много далеч от Италия,“ призна Марин Докузовски след срещата в Димитровград. „Може да паднеш, може да не си във форма, но не и да нямаше желание за игра. Ако така продължават някои играчи, ще си пътуват. Аз много държа на защитата, където днес явно много ни липсваше Девин Грийн.“

„Раднички игра със сърце и желание. Но ние явно имаме играчи, които живеят в свои свят, а трябва да влязат в света на Лукойл, където искаме да побеждаваме. Явно мачовете с Барселона и Цървена звезда нямаха позитивна роля,“ добави наставникът.

„Разчитахме на тройки само, защото не ни даваха да играем под коша. Не правихме добри заслони, центровете не получаваха добри топки. Не знам и какво може да се промени, когато някой не се старае. Само така можем да видим къде бъркаме,“ каза още той, обяснявайки, че реално контролата дори не може да му бъде от полза.

„Не мога да преценя дали се пестят за мача в Италия, или това е истинското им състояние,“ отбеляза Докузовски. „Бяхме по-мотивирани срещу Цървена звезда и Барселона. Всичко е до желание и мотивация. В баскетбола всеки ден трябва да се доказваш. Добър си, колкото в последния мач, в който си играл.“

„Нямаме време. Малко закъсахме с подготовката, но това е. Не е това проблемът в момента. В момента проблемът е мотивацията. Трябва всеки да е на максимум, ако не играеш на 100%, всеки може да те бие,“ заяви старши треньорът на шампионите.

„В момента не съм готов за промени, но ако някой не се старае, не ми трябва в отбора. Сега няма време, това е отборът, но аз държа на моето,“ допълни той по темата за тези, които биха могли да си тръгнат от Лукойл в бъдеще.

„Ние сме разузнали Канту, тренираме за тях, и преди сегашния мач се готвихме пак за Канту. Но явно не успяхме да видим за какво става въпрос, защото не не стараехме,“ завърши Марин Докузовски.