Наставникът на баскетболния ни шампион Марин Докузовски призна, че мислите на всички в клуба вече са насочени към квалификациите за Евролигата в Италия следващата седмица. ЛукОйл падна от Левски в контрола с 80:92 точки в зала „Универсиада”, а до срещата с Канту остава само още една проверка в Сърбия.

„Вижте сега, като играеш мач, всеки иска да бие. Понякога като има нещо лошо, има и добро. Сега за нас се случи добре, че да се спуснем малко на земята, че мачовете с Барселона и с Цървена звезда свършиха. От друга страна Левски игра много мотивирано и много добре в защита и нападение. Ние не бяхме на висота. Получихме 92 точки, а всеки отбор, който иска да играе в Европа, трябва да пази по-добре. След мачовете на турнира малко повече натоварихме играчите, защото имаме мач във вторник и днес малко усетих, че са изморени. Сега имаме няколко дни да работим повече за тактиката. Ще се опитаме играчите да са малко по-свежи, за да могат да се възстановят за вторник”, коментира Марин Докузовски и добави:

„Мислите ни вече са насочени за вторник в Италия. Радва ме, че Левски играят много добре и са напреднали. Мисля, че ще бъдат равностойни на ЛукОйл в първенството. Опитвам се да вкарвам всички играчи в играта. Някои, които мисля, че са по-добре физически не играха толкова, защото искам и другите да влязат в час. Със сигурност ще бъдем изключително мотивирани в Италия.”