Доволен от успеха срещу шампиона ЛукОйл Академик остана старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов. „Сините” биха „студентите” в контрола, а Папазов заяви: „Мачът беше важен за тях. Аз съм доволен, че между двата клуба, които са най-големи конкуренти се случва да има мач по принцип. Ние поставяме над всичко интереса на българския баскетбол. И от тяхна, и от наша страна. Най-нормално е след отличното представяне на ЛукОйл в турнира в Арена Армеец да има липса на концентрация и не толкова голям респект към нас. Ние знаехме, че с този мач само можем да ги раздразним от тук нататък, обаче казах на играчите, че този мач е част от нашата подготовка.”

„Радвам се, че това, което те искаха от нас се получи- срещнаха сериозен противник и много мотивирана игра на целия отбор. И както винаги става, когато някой съдия се изсере на мача, това още повече мотивира отбора, който е ощетен. На този мач е най-нормално да свирят които и да е съдии. Аз бях наказан заслужено, но не може 12 секунди преди края, единствено синът ми не видя крачките в залата, защото гледаше жена ми. Той Тошко спря и му беше неудобно. Значи от тази ситуация, от едно грешно съдийско отсъждане получихме 7 точки. Изключителна партия на гросмайстор Маринович. Той по шахматния коефициент е задминал Каспаров”, заяви Тити, хвалейки сръбския плеймейкър на състава Марко Маринович.

„Не може цяла година да падаме и да искаме да ги бием на финала. В съблекалнята им казах: „Момчета, ясно е, че в момента лъвът е успокоен, но това е доказателство също.“ Излиза Барселона с недостатъчно уважение срещу ЛукОйл и те са на една стрелба от победата, днес ЛукОйл не ни уважава достатъчно и ние бием. Защото този отбор е много висока класа. Убеден съм, че днешната загуба ще бъде достатъчна мотивация да спечелят във вторник в Канту. Защото там те ще бъдат без преса, мачкани от съдиите, но те имат класа да спечелят. Познавам качествата на Марин Докузовски и знам, че ще извлече ползите от тази загуба. Не е постигната нарочно, ние абсолютно заслужено сами си бихме днес, но тази загуба Марин ще я експлоатира отлично. Значи ние сме си свършили работата”, коментира още Папазов и продължи:

„На разбора казах, че ние в поредица от мачове губим, защото не вярваме, че можем да ги бием, а те ни побеждават, защото не вярват, че могат да загубят. Рано или късно това ще свърши. Ние работим с топка вече 15 дни. Никога не съм си представял, че може да има така мотивация да работим с 30% повече от това, което сме работили миналата година. Отбора ми не мога позная в добрия смисъл. В тези 20 дни летя. Нашият отбор играе само с Марко като чужденец, който е достатъчен и със страхотна мотивация. Когато един отбор има мотивация и е насочен, работи на голям процент натоварване, просто на мача му е лесно. Надявам се да продължим добре. Утре заминаваме за Ниш. Днес 10 човека играха в много висок ритъм. Виждате, че няма една физиономия на смяна.”