Сериозна травма е причината центърът на Лукойл Академик Николай Колев да не се върне и доиграе сезона в родния си Черно море порт Варна. Това разкри в интервю за Гонг вицепрезидентът на варненския клуб Симеон Варчев.

„Водихме разговори с Николай и със Сашо Везенков. Истината е следната, че те нямат нужда от момента от него, а ние имаме. Той има желание да играе с нас, но не може да изпълни това си желания, защото има травма и то от сериозните-дискова херния, която е подложена на лечение”, коментира Варчев и добави: „Вчера като говорих с него той ми каза: „Като дойда трябва да съм на 100 процента готов, да тренирам и да играя. Започнал съм лечение и ще стане някоя беля и няма да мога да играя въобще баскетбол”.

Варчев разкри, че няма да търсят нов център, а ще разчитат на настоящите Връцел и Вутев.

Запитан дали Вутев е готов при тези обстоятелства да грабне шанса си, Варчев отвърна: „В ръцете му е. Той е много талантлив състезател, но също много често се контузва. Миналата година не тренира половин година, защото прави операция. Според мен вече му е дошло време да направи нещо повече”, завърши Варчев.