„След такъв мач, какво може да се каже. Аз на момчетата казах, че мачовете срещу ЛукОйл и срещу Левски може би ще бъдат нещо такова. Единствено може да бъдат малко по-добри, ако прескочат себе си и има това желание за игра, каквото имаше примерно в последната част”, заяви старши треньорът на баскетболния Черноморец Дечо Коешинов след поражението от Левски в София в поредния кръг на НБЛ и добави:

„Защото в очите им видях, че искат да играят, а първоначално беше малко примиренческо и това мисля, че също е нормално, защото напускането на Цветелин Иванов нито аз го очаквах, нито някой друг. Мисля, че се отрази и на момчетата, защото разчитах на него. Но явно животът е такъв, на който гласуваш доверие и имаш доверие в него, прави нещо хубаво за теб. Миналата година ми се случи това, сега пак. Явно ще ми е за обица на ухото да не се предоверявам или да давам толкова картбланш на някой от играчите.”

На въпрос за евентуални попълнения, Коешинов отговори: „Преди мача може да са се случили някакви неща. Сега ще разбера. Дори да не кажа две нови неща, но повече не мога да кажа в момента. Не знам точно какво е станало. Защото аз за мен не искам отборът ни да изглежда по този начин. Видимо е, че нямаме варианти за отдолу в подкошието. Само с Асен Саралийски няма как да стане, при положение, че той дори играе на неспецифична за него позиция, защото той е четворка, а аз го карам да играе петица. Нашите четворки като са по 1.95, става още по-трудно, когато играем срещу отбори като Левски и ЛукОйл, а пък дори и другите отбори. Надявам се нещо да се е променило. Ще видим.”