„Предвид седмицата, в която тренирахме малко повече отколкото обикновено, защото смятахме, че този мач ще бъде лесен, какъвто видяхте, че беше, реших, че това е начинът играчите да бъдат по-свежи”, коментира помощник треньорът на баскетболния Левски Тони Дечев след успеха над Черноморец Бургас.

Дечев води мача на „сините”, тъй като старши треньорът Тити Папазов се възстановя от операцията на крака, която претърпя тази седмица.

„Искаме да са готови за следващата седмица, в която ни чакат два отговорни мача с ОКК Белград за първото място в групата в Балканската лига и срещу ЛукОйл Академик следващата събота. Това беше идеята и смятам, че се справихме добре”, каза още Тони Дечев, а по повод предстоящото дерби с шампионите заяви:

„Ние естествено ще отидем в Правец, за да победим. Всеки един треньор, всеки един играч трябва да е готов винаги за победа, иначе е безсмислено да отиваме да играем. Това, че те са взели нови играчи, е тяхно право. Имат възможности, така са преценили, ние не можем да го коментираме това нещо. Единственото, на което можем да се надяваме е, че тези играчи няма да могат да се сработят добре за толкова кратко време, а ние да използваме това като тяхна слабост.”

Колкото до това, че трима от американските баскетболисти на Левски не играта срещу отбора от Бургас, Тони Дечев сподели:

„Пи Ел има контузия в коляното. Знаете, че той е с подагра, събира някаква течност в ставите си. Цяла седмица не тренира, нормално беше да не играе днес. Харпър се прибра днес от Щатите, имаше лични проблеми и също не беше съблечен. Джейсън Кроу сутринта на тренировката се контузи. Това беше причината да не играят тези трима играчи, но останалите се справиха добре. Надявам се да се оправят бързо. Още в неделя започваме тренировки и съм сигурен, че всички ще бъдат на линия.”