„Не само, че се държахме равностойно, но и две минути преди края водехме с 5 точки. Направихме две груби грешки”, отсече наставникът на баскетболния Спартак Плевен Дарин Великов след поражението от Рилски спорист.

„Доволен съм от старанието. Смятам, че се представихме добре, но елементарни наши грешки ни лишиха от победата. Доволен съм от включването на американския ни баскетболист. Веско Георгиев не е в необходимото добро състояние, което аз желая. Много ми тежи, че лоши решения на нашите състезатели ни доведоха до загубата. Не трябва да омаловажаваме усилията на двата отбора в защита. Видях добро разузнаване от страна на състава на Рилски спортист. Не трябва да се учудваме на ниската резултатност”, добави Великов пред Гонг.

По повод следващия двубой на плевенчани с Черноморец Дарин Великов каза: „Всеки мач е различен. Отборът на Черноморец е с друг стил на игра. Очаквам да има повече спокойствие. Днес имаше много напрежение в играчите. Очаквам в следващия мач това да го променим.”

Колкото до присъствието и приноса на Хрисимир Димитров към отбора на Спартак Плевен Великов заяви: „Не трябва да се сравняват нещата. Има и добри млади състезатели. Трябва да се разграничават нещата. Ролята и поведението на Хрисимир Димитров в нашия тим е по-особено. Той с това, което прави в нашия тим, много трудно може да стане в друг отбор. Същото е и положението на Тошко в Лукойл Академик. Двамата не трябва да ги слагате на кантар с младите играчи. Това са хора и баскетболисти, които са рядкост и не всяка година се раждат. Не всеки става лидер. Статутът на двамата е много специфичен и трудно някой може да го копира.”