Доволен от успеха на старта на Националната баскетболна лига бе треньорът на Рилски спортист Александър Тодоров. Тимът от Самоков надви Спартак Плевен в последния двубой от първия кръг с 66:62 точки.

„Не само, че победата е важна след загубата в Скопие, но ни трябваше победа и заради самочувствието. Момчетата работят много. Днес беше лош мач за гледане, но понякога е важно дори да играеш лошо, все пак да биеш”, заяви македонецът.

„Спартак Плевен е опитен отбор. Не им вървеше стрелбата отдалеч, както и на нас. Беше очевидно, че имаше психологическо напрежение. Мачът се забравя, но резултатът се помни. Хубаво е винаги, когато стартираш с победа.”

„Да, трябва да променим някои неща за срещата с Лукойл Академик. Изглеждаха много качествено срещу Левски. Те са големите фаворити, но отиваме за победа. Много ще е трудно. В по-добра форма са от нас и са сработени. Но нека да преспим, а от утре ще се готвим за Лукойл Академик.”

„Имахме нещастен край на третата част, когато ни вкараха две тройки. Определено бихме с характер, защото като изоставаш с пет точки накрая и биеш, това означава характер. Единствено от това може да съм доволен днес”, коментира Тодоров пред Гонг в Самоков.