„Имахме много шансове, но ни е много къса пейката”, заяви старши треньорът на женския баскетболен тим на Берое 07 Дарин Великов. Отборът от Стара Загора загуби гостуването си на Левски в София с 63:70 точки, въпреки че оказа сериозна съпротива.

„Един от основните ни играчи го няма, а друг, който е много важен – натрупа 4 фаула още на полувремето. Имахме две принудителни смени – на Бачкова и на Кейт Соуински. Ние сме отбор, който не разполага с 10-12 човека, за да може да се запълват тези празноти, които се явяват. Имаше доста грешки в решения в последните 2-3 минути на нашите състезателки. Причини ще намерим доста. Последната атака имаше абсолютен фаул, а имаше и други случаи. Двете ни състезателки, които са принудително сменени са след удари, но просто не искам да насочвам вниманието в тази посока. От три месеца съм с този отбор и той има друг манталитет. Не се съобразява с никой и на чужд терен – победихме в Бургас, победихме в Монтана. Големият проблем при нас е късата скамейка. В днешния баскетбол не може да се играе агресивно с такава ротация”, коментира Великов и продължи:

„Не мога да кажа дали съм свикнал с женския баскетбол. По-различни са нещата, но като поведение и като отношение, дали си в мъжката или женската лига – не намирам голяма разлика. Ще се постараем срещу Дунав, но на моменти усилията на състезателките и моите не могат да компенсират това, което ни липсва.”

В следващия кръг Берое 07 приема Дунав на 3-и декември в Стара Загора, а сред зрителите в зала „Универсиада” бе и наставникът на състава от Русе Георги Божков.