Женският баскетболен тим на Левски се разделя с една от основните си състезателки. Радослава Бъчварова заминава за Франция, където ще играе за първодивизионен тим, а „сините” ще търсят ново попълнение, като това може да е и чужденка. Старши треньорът на Левски Стефан Михайлов сподели новината след победата над Берое в дербито на кръга в дамското ни първенство, а заяви още, че и състезателката на Берое Вера Перостийска заминава за чужбина. Очаква се тя да облече екипа на отбор от Гърция. Бъчварова завърши с 13 точки и 5 борби за Левски, а Перостойска – с 20 точки и 10 борби за Берое.

„Те ни надиграха в първата четвъртина, но трета и четвъртата ги спечелихме. Започнахме разколебано и от там дойде преднината на отбора на Берое. Трудно беше, но показахме характер, какъвто трябва да показваме. Беше важно да ги надиграем. Трябва много работа, но направихме по-малко тактически грешки. Отборът на Берое е много добър отбор, до днес. От утре не знам дали ще бъде такъв, защото доколкото знам най-добрата българска състезателка заминава утре да играе в чужбина. Да, Вера Перостийска, а и от нашия отбор Радослава Бъчварова също заминава да играе в чужбина. Предполагам, че и двата отбора ще търсим варианти да ги заместим. Но безспорно Вера е най-добрата баскетболистка в България до този момент, около която се крепи отборът на Берое. Хората ще търсят някакви мерки. Не са лош отбор. Тим, който тази година играе съществена роля в първенството”, коментира Стефан Михайлов и добави:

„Бъчварова заминава за отбор във френската първа дивизия. Утре сутринта пътува. С нейните качества и на нейните години най-правилното е да търси реализация в чужбина и то в силно първенство. Не можем да я задържим. Ще ни липсва определено и ще търсим заместник, но не може да я спираме. За нея това е един шанс, ако си покаже качествата там и всичко е наред, може да направи добра кариера. Ако няма българка, ще търсим чужденка. Дори да не стане бързо, до 8-и януари трябва да има попълнение, защото липсата на един основен състезател ще даде отражение и в тренировъчния процес.”