Феновете на баскетбола ще могат отново да станат свидетели на мач между ЦСКА и Левски. Това не се е случвало от 23 януари 2009 г. Точно четири години по-късно – 20 януари двата отбора отново ще бъдат един срещу, а мястото на дуела ще е ремонтираната баскетболна зала „Румен Пейчев” на стадион „Българска армия”. Двубоят този път няма да има състезателен характер, доколкото може да се каже това, когато един срещу друг са двата гранда. Както обеща преди около три месеца президентът на „червените” Роберт Гергов официалното откриване на ремонтираното спортно съоръжение, ще е с вечното дерби в изпълнение на състезатели от по-близкото и по-далечното минало.

На баскетболния терен с екипа на ЦСКА ще видим самия Гергов, зам.министърът на спорта Иван Ценов, треньора на Рилски спортист Росен Барчовски, един от най-високите ни баскетболисти в цялата история на този спорт у нас Любомир Амиорков, изпълнителния директор на БК Хасково 2012 Станислав Станков, Даниел Димитров, който ще дойде от Балчик, треньора на Черно море Порт Варна Спас Натов, Росен Геков, Васко Стоянов и други. Очаква се от Пловдив да пристигне Милко Арабаджийски. Треньор на отбора ще е най-титулуваният в тази професия в цялата история на баскетбола Петко Маринов.

Левски ще бъде предвождан от треньора на Берое Георги Младенов, който естествено ще бъде със състезателен екип. Тони Дечев, Любомир Минчев, Едуард Вълчев, Ивайло Равуцов, Андон Шамандуров са част от другите, които ще са част от събитието. За съжаление единственият наш баскетболист, реализатор номер едно на европейско първенство Атанас Голомеев няма да може да присъства, защото в момента е в Испания.

Мачът ще се играе в чисто време 4 части по 5 минути. Той ще е на 20 януари от 17 часа, а час по-рано ще бъде и официалното откриване на зала „Румен Пейчев”. На него ще присъства и синът на легендарния състезател на ЦСКА и националния отбор Васко Пейчев.