Черноморец взе аванс след първия мач от баража за попадане на турнира за Купата на България следващата седмица. Бургазлии надиграха Берое като гост със 70-64 и така помрачиха дебюта на Любо Минчев като старши треньор на заралии. Реваншът е в петък (21 февруари) от 18.00 часа край морето, а крайният победител от баража ще срещне домакина Левски, предаде bgbasket.com.

Берое завърши добре първата част и с добра серия взе аванс от 8 точки. През втората част обаче гостите заздравиха защитата, а освен това и играта в нападение им потръгна. Така те обърнаха резултата в своя полза и поведоха с 10 точки, а след силно начало в третата четвърт минаха и границата от 20. Беройци обаче не се отказваха и в последните минути започнаха да намаляват изоставането си. Малко преди края то бе стигнало и до 4 точки, но все пак бургазлии си тръгнаха с аванс от 6. В последната минута Брандън Баудри от домакините бе дисквалифициран, след като изблъска съперник.

Тодор Тодоров игра силно за победителите и завърши с дабъл дабъл от 23 точки и 12 борби. Богдан Боев се отчете с 13 точки, а Любен Пасков отбеляза 10.

За домакините Омар Стронг завърши с 21 точки, а с 17 и 6 откраднати топки приключи Мартин Раднев.