Черно море порт Варна записа седма победа в НБЛ, след като буквално разпиля гостите от Черноморец Бс със 108-64. Срещата от 11-ия кръг се игра в зала "Конгресна" в ДКС във Варна. В отделните четвъртини резултатът се движеше така: 24:13, 23, 14, 27:17, 34:20. Домакините доминираха по време на целия мач и логично се поздравиха с разгромния успех над съперника, въпреки че участие заради травма не взе центърът Милян Пупович.

Симеон Илиев вкара 17 точки, направи 10 борби и 5 асистенции. Цонков добави 15 точки за победата, Великов и Стоянов завършиха с по 13, Нацкин 12, а Андреевич и Вутев се отчетоха с по 11.

За гостите най-резултатни станаха Богдан Боев и Новак Попович с по 14 точки.

Денислав Коцев, треньор на Черно море порт Варна: „Не съм очаквал чак такава разлика. Но да припомня, че направихме няколко несполучливи мачове с Ямбол, даже с Плевен, въпреки че победихме, както и с Лукойл, който беше тежък двубой. Просто положихме доста труд в тренировките и това даде отражение. А може би и бяхме по-мотивирани от съперника”.

Дечо Коешинов, треньор на Черноморец: „Разликата не е сериозна, а грозна. Едни и същи неща си говорим с момчетата, но явно по никакъв начин те не се променят. Няма как да можем да победим с такива наченки на игра от наша страна. Това няма нищо общо с баскетбола. Най-лесното е да търсим винаги причината другаде-в пътуването, в лошия пас, в съотборника, или пък в другия отбор, затова, че има повече желание. Писна ми вече да убеждавам момчетата, че аз май им вярвам повече, отколкото те сами на себе си. Отворени шутове, в чисти позиции, не можем да вкараме, значи проблемът си е лично в нас. И като настъпи хаос в играта ни стават такива разлики. Опитваме да правим нещо, а никой не иска да го промени. Караме си както сме я почнали, 3 месеца вече. На кого да отида и да кажа сега, че са ни необходими средства, за да направим добър състав. Когато отборът играе много по-лесно се търсят пари и от държавата, и от частния сектор”.