Отборът на Евроинс Черно море постигна домакинска победа срещу Черноморец Бургас с 82:81 точки в последната си контролна среща преди началото на сезона в Националната баскетболна лига.

През първата четърт домакините започна по-добре срещата и успяха в началото да поведат с 8:2. Гостите от Бургас обаче реализираха 7 безответни точки и излязоха напред с точка в резултата - 8:9. Младите играчи на Евроинс Черно море се стараеха да не допускат голяма разлика в полза на Черноморец и в края на частта губеха с 4 точки - 18:22.

В началото на втората част гостите набързо увеличиха преднината си на 10 точки при 18:28. Домакините намалиха пасива си на 4 точки при 26:30, но гостите отново успяха да вземат преднина от 10 точки - 26:36. На почивката авансът на черноморец бе 8 точки при резултат 32:40.

Гостите започнаха отлично третата част и след около четири и половина минути игра натрупаха сериозен аванс от 19 точки - 36:55. Две минути и половина преди края на частта наставникът на гостите Дечо Коешинов даде почивка на Прийст Лодърдейл, което пък позволи на домакините да намалят пасива си на 6 точки - 56:62 преди последната четвърт.

Последната четвърт бе изключително оспорвана. Три минути и половина преди края на на последната четвърт домакините успяха не само да изравнят, но и да поведат в резултата. Макар и много трудно домакините успяха да вземат срещата с една точка преднина - 82:81.

Най-резултатен за Евроинс Черно море бе Александър Янев с 24 точки, а за Черноморец Лодърдейл се отчете с 22 точки.