Българският тийнейджър Павлин Иванов остави отлични впечатления по време на поредния престижен камп, на който взе участие. Родният талант и част от съотборниците му в италианския Бенетон участваха в Adidas Nations в Чикаго, заедно с някои от най-перспективните баскетболисти, родени след 1991 година.

Отбори, носещи имената на различните континенти, и два състава от САЩ, премериха сили в рамките на четири дни, и макар Европа, където игра Павлин, да не стигна до финала, българският гард бе забелязан от всички.

17-годишният Иванов направи два особено впечатляващи мача, като в единия стана и топ реализатор за целия турнир. Във втория ден на надпреварата, той игра срещу един от домакинските отбори, и завърши с 32 точки, шест борби и четири асистенции.

Отново Павлин бе най-добър за Европа и в третия мач, срещу Азия, когато отбеляза 27 точки, и се отчете с още шест борби и три асистенции за победа със 77:70. На следващия ден, той допринесе с още 15 точки, три борби и три асистенции, но за съжаление Европа загуби и не стигна до последния етап.

Специално внимание на Павлин Иванов обърна НБА звездата Кори Брюър. Баскетболистът на Минесота Тимбъуулвс бе ментор на отбора от Европа, и даваше ценни съвети и коментираше с интерес представянето на най-добрите младоци от Стария континент.