Националният ни отбор по баскетбол-жени посреща Унгария на старта на допълнителните евроквалификации това лято. Двубоят е от 18 часа в Перник, където тимът ни, воден от Георги Божков, ще изиграе и двата си домакински мача. Вторият съперник на българките в групата е Израел, като мачът на родна земя е на 15-ти септември.

Системата на квалификациите за Европейското първенство в Италия е същата, както при мъжете – лидерите в трите група ще играят за последното свободно място на шампионата преди същинския турнир на Апенините в периода 19- 21 септември. Отборът, който победи в тази битка, ще влезе в компанията на Чехия, Латвия и Турция в група А на Евро 2007.

България не успя да се класира за първенството на Стария континент в основните квалификации миналата година, когато отстъпи на Беларус, Гърция и именно Унгария – днешният ни първи опонент. Националките паднаха два пъти от унгарките – като домакин в Правец с 53:67 и като гост с 58:90 точки.

Старши треньорът на представителния ни женски тим Георги Божков обаче се надява горещата подкрепа на публиката в Перник за сблъсъка с Унгария довечера да помогне за крайния успех.