Мъжкият ни национален отбор по баскетбол излиза срещу Кипър в първия си мач от приятелския турнир за Наградата на София. Надпреварата е част от подготовката на тима ни воден от Росен Барчовски за евроквалификациите следващия месец. Двубоят на България е от 19 часа в зала „Универсиада”, а два часа по-рано играят другите два участника в състезанието Чехия и Австрия.

Селекционерът Барчовски ще реши непосредствено преди мача с Кипър дали да използва натурализирания американски гард Ърл Калоуей, който в последните дни се готвеше на по-лек решим заради болки в рамото. Надпреварата заради травми пропускат Атанас Радев и Александър Груев, като за втория се очаква довечера да има яснота, дали окончателно отпада от разширения състав на тима за евроквалификациите.

До момента в контролите баскетболистите ни записаха 7 победи и само 1 поражения, като сред отборите, които бяха надиграни от националите са Италия, Полша, Украйна и Македония.

Финалът на турнира за Наградата на София е утре отново в зала „Универсиада” от 18 часа, а срещата за третото място е от 15.45 часа.