Гардът на българския национален отбор по баскетбол Ърл Калоуей, прясно натурализиран, изигра страхотни мачове по време на подготвителния период. Той бе засипан с похвали от селекционера Росен Барчовски, след завръщането на тима от турнира в Италия.

„Чувствам се добре. Опитвам се да подобрявам формата си и да ставам по-добър, да изчиствам грешките, които правим, и да се поучавам от тях,” сподели Калоуей на Летище София. „Просто се опитвам да помагам на отбора, това е основното за мен. Разбирам се с всички съотборници.”

„Чувствам се добре, треньорът работи добре, Асен (Великов) също, както и останалите играчи. Просто трябва да бъда себе си, и да правя най-доброто, за да помагам на отбора,” каза още той пред Гонг.

„Надявам се скоро да си намеря отбор,” отбеляза Калоуей, запитан дали има изгледи да подпише с нов клубен тим преди евроквалификациите.

За България, гардът отчете, че му допада:„Да, определено ми харесва тук. Молът е добър. Днес сигурно ще почина, като отида на кино. Надявам се да имам и малко време да поразгледам града. Това е в общи линии.”

Относно похвалите от Росен Барчовски, той добави:„За мен това е комплимент. Просто се опитвам да подобрявам играта си, да ставам по-добър, и съм благодарен за шанса.”