Старши треньор на женският национален отбор на България Хосе Мария Бусета обяви, че целта е класиране на Евробаскет 2011, където наши съперници в квалификациите ще бъдат Финландия, Турция, Унгария и Черна гора.

„Умерен оптимист съм. Ще се опитаме да се възползваме максимално от подготовката и да се представим добре”, сподели испанецът от Мюнхен, където бе тегленето.

„Пак повтарям съставът на групата предизвиква умерен оптимизъм у мен. Това е Дивизия А. Тук всички отбори са силни. Всъщност, важен е не жребият, а нашият отбор.”

„Целта е ясна - ние искаме и трябва да играем на Евробаскет. Имам нужда само от състезателки, които вярват, че могат да го направят. Трябва да сме оптимисти и да направим всичко по силите си, за да постигнем целта”, заяви Бусета.

Испанският наставник коментира и жребия на подрастващите в женското направление: „20-годишните се паднаха в интересна група. Холандия е нов отбор в елита и най-вероятно битката ще бъде с този тим. Те обаче са много висок отбор, така че никак няма да бъде лесно. За другите две възрасти - в момента все още развиваме нашата стратегия, работим по привличането на нови таланти и на високи състезателки, които след време да са гръбнака на националния отбор. Продължаваме да работим много усилено в тази насока”.