Чардафон спечели бронзовите медали в регион Център на ББЛ А група. В директния сблъсък за третото място днес във Велико Търново тимът се наложи над Чавдар Троян със 77:69 в много оспорван и интересен мач. Финалът е в неделя в Плевен между Бавни и яростни и Локомотив Горна Оряховица.

Баскетболистите на Лъчезар Диков започнаха мача с много висока успевамост в подкошието за разлика от съперника си и на два пъти повеждаха с 8 точки. Те обаче допускаха прекалено много грешки, от които тимът от Габрово се възползва и след десет минути игра резултатът отново бе равен – 19:19. Чардафон стигна до пълен обрат в началото на втория период, но в края на полувремето троянци си върнаха водачеството за 38:36. Отборът на Антонио Станков отново поведе след паузата, като дръпна и с двуцифрена разлика, но преди заключителната четвърт тя бе минимална – 53:52. Тимът за кратко изпусна аванса си в началото на последната част, но след това пак започна да трупа разлика и удържа преднината си до последно.

Над всички за победителите бе играещият треньор Антонио Станков, който завърши мача с 18 точки и 11 борби. Димитър Тодоров се отчете с 15 точки и 8 борби, Андреан Деков реализира 14 точки, с 13 и 7 асистенции е Цветомир Минев. За Чавдар почти всички точки дойдоха от титулярите. Камен Пенчев записа 20 точки и 6 борби, Габриел Йонков има 19 точки и 7 борби, Кристиян Славков вкара 15 точки, с 12 е Леонид Бажанов.

Кулминацията на сезона в регион Запад също наближава, като днес стана ясен и вторият финалист в него. Това е Спортист Своге, който достигна мача за титлата, след като постигна втора победа срещу НСА, този път с 85:69 в столичната зала „Триадица“. Така лидерът в редовния сезон затвори полуфиналната си серия с 2-0 и в битката за златото ще се изправи срещу Локомотив 2020. С достигането си до финал в региона двата тима вече си осигуриха и класиране на националните финали в средата на месеца. Баскетболистите на Явор Аспарухов пък ще играят за бронза на Запад, където ще премерят сили с опитния състав на Хебър.

Тимът от Своге имаше леко предимство още от самото начало, но без да успее да се откъсне с голяма разлика, като след десет минути игра имаше минимален аванс при 22:21. Стрелбата на домакините обаче започна да изневерява и те отбелязаха едва 8 точки през втория период, а в комбинация с многото си грешки, на почивката съперникът им се откъсна с 48:28. Преднината на Спортист достигна 28 точки след паузата, а преди последната част той водеше със 71:49. НСА успя да заличи част от изоставането си в оставащото време, но без това с нещо да промени крайния изход на срещата.

Дамян Стоянов отново бе над всички за победителите с 26 точки и 9 борби. Малко не достигна на Борис Матраков за трипъл-дабъл – 16 точки, 8 борби и 9 асистенции, а Александър Иванов отбеляза 14 точки. За НСА най-резултатен с 14 точки бе Мартин Петров, 12 отбеляза Георги Дамянов.