Загубилите бяха по-доволни след успеха на баскетболистките на ЦСКА над шампионките от ЛукОйл Нефтохимик в зала „Христо Ботев”. Това бе първо поражение за тима на Петко Маринов в първенството, но отборът запазва лидерската си позиция.

„Не съм доволен, защото не играхме добре. Победата не е достатъчна. Някои момичета се главозамаяха, а ЛукОйл не може да се победи така”, заяви наставникът на „червените ангели” Георги Божков, но добави, че до края на първенството има още много време и тимът му ще влезе в по-добра спортна форма.

Теодора Петрова от ЦСКА също бе недоволна от победата с тези 4 точки, при условие, че тя и съотборничките й се целеха в по-голяма разлика.

„Победихме, не се чувстваме като загубили. Надявах се, че ще можем да спечелим с нужната ни разлика. Може би е нормално да има малко подценяване, когато си бил съперника с 30 точки. Вярвам, че ще станем шампионки, въпреки че ЛукОйл ще има домакинско предимство”, коментира баскетболистка Номер 1 у нас в последните години.

Старши треньорът на ЛукОйл Нефтохимик Петко Маринов сподели, че тимът му е изпълнил целта си – първо място в класирането.

„Имахме стратегическата задача след онзи разгром в Перник поне да станем шампиони в редовния сезон. ЦСКА бяха излезли сякаш срещу Монтана. Доволен съм, че удържахме аванса, който ни трябваше. Треньорите на жените са като хеликоптерите – трябва да се справят с всичко. Двете американки на ЦСКА са класни състезателки, но те просто се забавляват, докато другите момичета играят с много по-голям хъс”, категоричен бе Маринов.