Президентът на баскетболния Левски Иван Джиджев изрази задоволството си от втория детски Коледен турнир, който клубът организира в зала „Универсиада”. Ръководството на „сините” продължава да държи изключително много на развитието на детско-юношеската школа на тима и работата с подрастващите.

„Получи се истински празник. Няма как да не сме доволни. Всички са радостни, щастливи, наградени, така че целта е изпълнена на 100%. Школата е добре организирана, окомплектована изцяло. Със също така достатъчно внимание се отнасяме и към работата в училищата. Имаме вече договор за партньорство с Габрово. Коментираме с Търговище и Пловдив, така че желанието ни е опитът, който имаме и потенциалът на нашите треньори да използван максимално и пренесен във възможно най-много училища в София и страната. Тези, които имат интерес към спорта и към баскетбола са доволни от това, което правим. Това разбира се не е най-популярният спорт в България и ние го отчитаме, но аз съм убеден, че със системна работа, няма как да не се увенчае с успех това начинание”, сподели Иван Джиджев пред Гонг и добави:

„Разбира се резултатите на представителните отбори са важни, те мотивират и децата за участие в този спорт. Но иначе самоцелно закупуване на скъпи играчи и добиване на конюнктурни и временни резултати, не мисля, че е начин, който може да осмисли тези усилия. Годината беше нормална, надяваме се другата да е още по-успешна.”