Днес в столичната зала "Универсиада" се проведе вторият коледен турнир организиран от баскетболен клуб Левски. Тази година той бе в памет на легендата на българския баскетбол Румен Пейчев. В него взеха участие юношески и девически отбори на Левски и Чардафон Габрово, деца от две училища - 60 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" и 199 ОУ "Св. Апостол Йоан Богослов", както и представителните отбори на "синия" клуб при мъжете и жените, пише bgbasket.com.

Турнирът бе открит с мач между момичетата до 14 години на Левски и Чардафон. Момичетата от София бяха далеч по-добри от своя съперник и спечелиха срещата с 51-12.

След това имаше и мач между кадетките на двата тима, който бе далеч по-интересен. "Сините" имаха предимство през повечето време, но пък габровки бяха близо до тях и не ги изпускаха. Все пак Левски спечели и тази среща с 52-36.

Последва среща между смесени отбори на двете основни училища - 60-то и 199-то, като играха деца между 1 и 4 клас. Те предложиха много емоции на зрителите в залата, а 199 ОУ "Св. Апостол Йоан Богослов" взе победата с 8-2.

Преди демонстрацията на мъжете и жените на Левски, играха и кадетите на клуба срещу тези от Чардафон. "Сините" взеха преднина от самото начало и в крайна сметка спечелиха с 59-33.

За десерт на днешната програма бяха оставени мачове между сборни отбори между мъже и жени. Общо 16 състезателя бяха разделени на 4 отбора по 4 човека. Първо се играха полуфинали, а след това и финал. До него достигнаха отбор съставен от Гьорги Чековски, Радостина Димитрова, Тонка Тенчева и Асен Великов, които играха срещу Доли Цанкова, Джейсън Кроу, Наталия Топалова и Бойко Младенов.

В СНИМКИ!

Срещата бе вълнуваща, а Доли Цанкова даде преднина на своите след тройка при 29-27. Радостина Димитрова върна трите точки и даде аванс на своите за 30-29 12 секунди преди края, но пък отново Цанкова бе точна зад линията за три точки и по този начин донесе успеха на своя отбор.

След този мач всички отбори на Левски участнили в днешния празник се събраха за отборни снимки, а накрая и за една обща за календара на тима за 2011. Целият процес на снимката - ТУК!