Детският Коледен турнир на баскетболен клуб Левски събра множество деца от школата заедно със състезателите от мъжкия и женския състав на „сините” в зала „Универсиада”. Малчуганите от всички възрасти се бориха за отличията, видяха как най-големите организирани в смесени отбори се борят под двата коша, а в края заедно позираха за снимки.

„Идеята на ръководтвото е този турнир да стане традиция. Сега е в чест на Румен Пейчев, който е голямо име в българския баскетбол. Факт е, че колкото повече деца има и възможността за правенето на селеция е по-голяма. Политиката на клуба е първо социална – да бъдат обхванати голям брой училища, да бъдат максимално повече деца ангажирани, а после да търсим и качества. Радвам се, че направихме сътрудничество с Габрово. Надявам се да се случи на много други места в България, защото има градове с традиции, но с финансови проблеми- Видин, Пловдив, Димитровград. Това са градове, които заслужават и ако има инициатива, то БК Левски в лицето на г-н Джиджев ще е добронамерен за сътрудничество”, коментира старши треньорът на мъжкия тим на Левски Тити Папазов.

„Убеден съм, че тази инициатива има сериозно бъдеще и се радвам, че нашето ръководство има такава политика, защото всеки, който дава пари в българския спорт е като Дон Кихот. Щастлив съм, че работя в клуб, в който ръководството стои здраво на земята. Целта е клубът да има сериозно присъствие в социалната политика на столицата. Всяко дете в баскетболната зала е ангажирано час и половина по-малко пред компютъра и на улицата. Трябва да направим всичко възможно да създадем условия, а това е невъзможно без помощта на държавата, за децата да имат по-голям избор. Ние трябва да създадем условия и стратегия за децата да имат избор и родителите да ги съветват да отидат в спортните зали. И когато тези деца влязат в залата е наша работа как ще ги задължим. Децата се учат на дисциплина и стават по-здрави. Човешкото око е ненаситно, ние станахме два пъти първи тази година и искаме и трети път да станем първи. Като цяло смятам, че годината за Левски беше добра. Вярвам, че следващата година ще бъде по-добра. Най-важно е да сме живи и здрави”, заяви още наставникът на „сините” в зала „Универсиада”.

Мъжкият отбор на Левски приема в понеделник от 18 часа Евроинс Черно море в мач от 10-я кръг в Националната баскетболна лига.