Последното ново попълнение на баскетболния Левски Боби Фрейзър изигра силен мач за „сините” при успеха над Рилски спортист в петък в изтеглен мач от 4-ия кръг на НБЛ.

„Да, ето че направих силен мач. Имах нужда от време да свикна в началото, но сега се отпуснах и се чувствам по-добре, така че дойде и този силен мач. Бях малко нервен, защото това ми е първия сезон тук в Европа, но вече ми харесва. Имам хубав апартамент, свикнал съм с шофирането, храната е добра, а и хората са приятни, така че не мога да се оплача. Просто се опитвам да науча някои български думи, за да се справям по-добре”, заяви Фрейзър пред репортерите след двубоя.


- Лесно ли е да приспособиш играта си към европейския стил?

- Ами, мисля, че да. Идвам от такъв голям университет в Щатите и мога да играя с всеки. Просто ми отне известно време, за да свикна с изискванията на Тити и стила, който той иска.

- Тити каза много хубави думи за теб, за факта, че си играл финал пред 70 хиляди души, може ли да предадеш част от тази увереност на съотборниците ти?

- Ами, да, докато учех, играх с доста играчи от НБА, така че нямаше нужда да вкарвам много, за да спечелим националния шампионат. Играх доста през цялата година. Да се надяваме, че и тук ще печеля шампионати.

- Какво знаеш за българския баскетбол? За другите американци тук?
- Срещнах другите американци и се запознахме, но колкото до българския баскетбол, нямах никаква идея какво ме очаква. Забавлявам се тук и да се надяваме, че ще е така с играта и в бъдеще. Познавам Васко и Илиян Евтимови. Васко е завършил в Северна Каролина, идваха всяко лято и съм играл доста с тях. Разочароващо е, че Васко си тръгна точно, когато аз пристигнах, но и двамата са чудесни момчета. Аз съм нормален младеж, обичам да се забавлявам. Опитвам се да уча думи, за да се разбирам с хората. Да, чета доста. Може и да съм по-тих, но и аз обичам да се забавлявам.