Наставникът на баскетболния Левски Тити Папазов както обикновено направи колоритно изказване след успеха на „сините” над Рилски спортист в родното първенство. Преди да се обърне съм медиите Папазов имаше оживен спор в коридора на зала „Универсиада” с представители на реферите за ситуацията, в който получи техническо нарушение по време на двубой.

„Е, как да вляза в съблекалнята и да ми вземат още 360 лева. Те гледат на мен като на монета. Както гледат футболистите и директорите на Левски на Батков, така гледат съдиите на мен. Не съм обидил никой, нали?! Сигурно съм пристрастен. Има 24 секунди. Наша е вината, на нас не ни работи таблото. Ние сигурно ще понесем някакви санкции, но техника е – разваля се. Топката е в Доналд Коул. Само, че има сигнал. Спират и те си правят атака – кош. Отивам на масата и ми свирят техническо. Някой ще ми върне ли техническото нарушение на мача с ЛукОйл Академик. Половината зала помисли, че свирят фаул на Джейсън Смит. Това са 60 лева, ама аз имам две деца. И 60 лева в Левски, защото аз съм предложил това правило – колкото ни е глобата във федерацията, толкова - в Левски и после – банкет. Ама аз можех да ида в Париж за Нова година”, коментира в обичайния си стил Тити.

Папазов заяви, че е доволен от приспособяването и представянето на новия американец Боби Фрейзър особено след двубоя тази вечер.

„Боби Фрейзър е играл пред 72 хиляди души – финал, за един от най-добрите колежи в света - шампион, 23 минути във финала. Е, да ти кажа ли Самоков. Викам му – отвори сега прозореца да видиш Самоков. Нямам нищо против – 60 хиляди с околностите в активния сезон, като дойде зимата. Казвах му да излезе със самочувствие. Той е много възпитан. Чете книга като пътуваме, а не са много. Той чете книга, Торо, Бойко чете, това са важни неща. Обаче има напрежение. Играем добре в нападение, лошо в защита. Такива ще бъдат мачовете, въпросът е, че ги контролираме”, заяви старши треньорът на БК Левски.

„Трябва много работа. Има закостенели навици, който трябва да се променят. Благодаря на Ацо Тодоров, че се съгласи да преместим мача, защото имаме важно гостуване в Белград. Във вторник пътуваме за Сърбия. Това, което много ме радва е, че американците, които съм избрал са много подходящи. Много съм доволен от Бойко Младенов. Имаме резерви в Бойки и Стефан, там имаме потенциал. Смятам, че мога да извлека максимума от българските играчи. За мен е важно американците да са добре. Смятам, че Левски е много добър отбори и съм доволен от успеха”, завърши Тити Папазов.