Управителният съвет на БФБаскетбол прие няколко промени в Наредбата за турнира за Купата на България. Управата на федерацията реши тази година да няма финална четворка в надпреварата за жените. Турнирът при дамите ще се проведе в два етапа, като на 13 февруари ще бъде изтеглен пълен жребий за полуфиналите между най-предно класираните четирите отбора в държавното първенство на А група за жени, подали заявка за участие до 17.30 часа на 20 януари.

Жребият ще бъде пълен и недирижиран. Полуфиналите ще се играят в два мача - на 3 и 10 март 2018 г. на разменено гостуване с определяне на домакинството на втория мач с жребий. Финалът ще бъде на 17-и март на неутрален терен.

Турнирът за Купата на България при мъжете ще бъде в четири етапа. Вече се изиграха осминафиналите. Четвъртфиналите ще се играят на 10 и 17 януари след пълен жребий на разменено гостуване, като домакинът на втория мач ще бъде определен също с жребий.

Полуфиналите са предвидени за 14 и 17 февруари, на разменено гостуване. Финалът ще бъде на неутрален терен на 3 март. УС единодушно утвърди календара за втория етап на А група за жени.