Баскетболистите на Берое продължават подготовка за предстоящото гостуване на Академик Бултекс 99 в Пловдив. Срещата, която е от 8-я кръг на Националната баскетболна лига, ще се играе утре от 18.00 часа в зала "Строител".

В състава на "зелено-белите" няма здравословни проблеми. Старши треньорът Любомир Минчев ще може да разчита на най-добрите си играчи в търсене на пета поредна победа в първенството.

Преди изиграването на срещите от този кръг Берое е на четвърто място в класирането с 12 точки, Академик Бултекс 99 е на осмо с 8 точки. 

"Трябва да докажем на терена ролята си на фаворит. Нашата цел в Пловдив е да играем здраво и да спечелим този двубой. Стремим се във всеки един мач да подобряваме играта си. Разбира се, че е добре, когато побеждаваш и самочувствието е друго. Но сме и наясно, че това, че сме спечелили няколко мача не означава, че противниците ще излязат и ще се бият сами. Трябва във всеки мач да се доказваме", коментира пред beroebasket.com един от лидерите в състава на Берое Станислав Ваклинов. 

"В никакъв случай поредицата от поражения на Академик не бива да ни успокоява. Защото е напълно възможно въпреки това съперникът да се мобилизира и да ни изненада. Това обаче важи за всеки един съперник, трябва към всеки да подхождаме с необходимия респект", допълни още баскетболистът на Берое. /БТА