Ръководството на Берое обяви официално резултатите от конкурса за избор на ново лого на клуба. Конкурсът стартира в средата на август, като идеята на организаторите бе досегашната емблема да бъде заменена от нова заради годишнината, която спортът в града отбелязва. През 2015 г. се навършват 70 г. от началото на организирания баскетбол в града на липите.

БК Берое

Новото лого включва птицата Феникс, една от емблемите на Стара Загора – Самарското знаме, лавров венец и баскетболна топка. То ще бъде в два варианта – изцяло в зелено и цветно. Идеята и изработката е на Ивайло Николов, който е бивш възпитаник на баскетболната кола на Берое.

„Фениксът е символ на възраждането както на града, така и на баскетбола в него. Все пак да не забравяме, че след опожаряването си града е възкръснал точно като птицата Феникс от пепелта. Исках да има и нещо, което да е директно свързано със Стара Загора и по-подходящо от Самарското знаме нямаше. Баскетболната топка бе задължителен елемент, а лавровият венец е в чест на годишнината, която се отбелязва през 2015-а година”, обясни пред beroebasket.com Ивайло Николов.

БК Берое

От ръководството благодариха на всички участвали в конкурса и изпратили свои предложения за новата емблема на клуба.

Новото лого ще бъде поставено на всички прояви, в които Берое ще участва през новия сезон. Припомняме ви, че през тази година, освен в родното първенство, воденият от Любомир Минчев състав ще се подвизава и на международната сцена. Старозагорци ще вземат участие в престижния турнир ЕВРОХОЛД Балканска лига.