Отборът на Балкан (Ботевград) победи като гост Спартак (Плевен) с 83:75 точки в третия мач от полуфиналите на Националната баскетболна лига за мъже. Така възпитаниците на Небойша Видич спечелиха серията с 3:0 успеха и за втора поредна година се класираха за финала в шампионата. 

Миналата година играчите от Ботевград загубиха в спора за титлата от Лукойл Академик. На финала Балкан ще играе срещу победителя от другата серия между Лукойл Академик и Рилски спортист. "Студентите" водят с 2:0 победи, а третата среща е утре вечер в Самоков. Спартак Плевен пък ще играе за третото място със загубилия от серията. 

След равностойни първи пет минути играчите на Балкан поведоха и до края на мача доминираха. 

Гостите направиха серия от 11:0 във втората четвърт и взеха аванс от 40:27. На почивката резултатът беше 42:33 за Балкан. 

В третата част преднината на вицешампионите отново достигна 14 точки, след което те без проблеми доиграха мача. 

Николай Върбанов беше най-полезен за Балкан с 19 точки и 5 борби. Брандън Фортънбъри добави 17 точки и 6 борби, а Цветослав Острев завърши с 13 точки и 6 борби. 

За домакините силно игра Урош Величкович, който се отличи с 21 точки, 8 борби и 7 асистенции. Милован Савич се отчете с 16 точки и 8 борби.

Трета среща от полуфиналните плейофи на Националната баскетболна лига за мъже (играе се до три победи от пет мача):

Спартак (Плевен) - Балкан (Ботевград) - 75:83 (20:23, 13:19, 18:23, 24:18)
* Балкан спечели серията с 3:0 победи и се класира за финала в НБЛ /БТА