„Отиваме само за победа и възможно по-голяма. Трябва ни и добро развитие в другите групи. Настроението е добро. Струва ми се, че сме малко уморени, по-скоро психически. Накрая на една квалификация, дано да успеем да се възстановим до неделя. За Златин Георгиев се оказа, че няма нищо страшно. Оказа се, че няма разкъсване, но има сериозен спазъм в мускула. Това показа магнитният резонанс. Най-вероятно ще играе”, коментира старши треньорът на мъжкия ни състав по баскетбол Росен Барчовски на път за Грузия. Националите гостуват в Тбилиси в неделя от 18 часа българско време.

За дисквалифицираните от мача с Белгия Деян Иванов и Ники Върбанов, Барчовски каза: „Ще играят и двамата, както и белгиецът. Толкова бързо ФИБА не може да реагира. Най-вероятно комисията, която ще заседава ще се събере следващата седмица.”

Едно от нещата, които притесняват българския щаб са различните начални часове на последните срещи в трите групи и особено късното начало на мача Черна гора- Израел. „Невероятно. Аз нямам коментар по този случай. За първи път последния ден мачовете се играят в различен час. Не можах да получа някакво смислено обяснение. Най-много ни вълнува мачът между Черна гора и Израел. Те играят от 9 часа вечерта, което е късен час даже за Европа. За Балканите това не е нормален час, очевидно защо е направен. Очаквахме грузинците като домакини да инициират да се премести мачът, но за да е в същия час, а там е 2 часа разлика от Черна гора, трябваше да се играе в 11 вечерта в Тбилиси. Те пълнят зала от 10 хиляди човека, предават по телевизията и очевидно това им е по-важно. Ние щяхме да се съгласим, но е късно вече. Това е нещо, за което нямам обяснение. Потърсих такова, но не ми беше дадено”, сподели Росен Барчовски и добави:

„Досега успяваме независимо дали печелим или губим да стоим докрая в мача. Дано го направим и сега. Малко ме опасява умората. Ние сме гости. Това е психологическото състояние, което ме притеснява. Отборът има характер и смятам, че ще успеем да изиграем сериозно този двубой. Има разбира се резервен вариант. Пред отбора не говорим за сметки. Те знаят, че трябва да отидем и да бием, но ние като ръководство сме длъжни да знаем това.”