„Започнахме страхотно, ентусиазирано и атрактивно. Във втората част обаче дойде едно объркване и смятам, че проблемът дойде от нападението. В дълги периоди от време не можехме да вкараме. Фактически във втора и трета част загубихме мача. Баскетболът е такъв”, коментира старши треньорът на Рилски спортист Росен Барчовски след загубата от Цмоки Минск във втория кръг на турнира Еврочалъндж.

„Имахме и отворена стрелба в края на Хенри, но тук вече е чист късмет. Смятам, че ако имаше продължение, щяхме да спечелим. С нищо не ни изненадаха, освен едно нещо, което бе решаващо. Техният 210-сантиметров център имаше много добра стрелба днес. Успяхме да спрем Миркович, но пак вкара неговите точки на място”, каза Барчовски след срещата в Арена Самоков.

„Имаме си много слабости, но не е мястото тук да ги кажа. Очевидно трябва да видя къде бъркам. Знаехме, че ще ни е много трудно, но това не е оправдание. Аз обаче поздравявам отбора, че се бори до край. Имаме още много мачове и въобще не сме се отказали. Знам много добре кой състав функционира най-добре, но се налага от време на време да се правят сцени. Случва се при ротацията на играчите да падне резултатът. Бих предпочел да имам играчи по 15-20 хиляди долара на месец, които да са играли в НБА, но нямам такава възможност”, заяви още наставникът на Рилски спортист.

Дали не се изчерпва доверието към някои играчи, Росен Барчовски коментира така: „Има играчи, с които съм говорил лично и нищо не е решено. Никой не е женен за този клуб. Може да има промени, но на този етап не. Борихме се, физически не сме толкова зле и трябва да работим в баскетболно отношение, а най-вече да не изпадаме в такива дупки.”