Председателят на Треньорския съвет и главен мениджър на националния ни отбор по баскетбол- мъже Росен Барчовски сподели, че се надява селекционерът Пини Гершон и президентът на централата Михаил Михов да постигнат споразумение за бъдещата работа на израелеца с български паспорт начело на тима ни.

„Надявам се Пини да каже „Да”. Знам, че г-н Михов отива и ще разговарят с него. Надявам се негативното настроение след Европейското, което беше обхванало всички, нормално, включително и Пини да е отшумяло, да се е поразминало и да си стиснат ръцете. Това е, което искам да стане. Какво ще стане, не знам. Сега проблемът е, че президентът на федерация иска по-дългосрочно обвързване, по-активна работа, а Пини има ангажименти с клубния си отбор. Как ще се стиковат нещата, много не ми е ясно, но се надявам. Друго име не се обсъжда. Единственото име е Пини Гершон. Дано нещата да станат”, заяви Барчовски за Гонг.

Колкото до бъдещите си ангажименти освен с федерацията Росен Барчовски каза: „Дадох дума на президента на федерацията, че ще се захвана с тази програма. Много искам да се получи, да свърша работа. Вчера имаше едно обаждане от едно интересно място, но обясних, че съм започнал нещо, което да свърша докрай. Ако нещата вървят както досега с ентусиазъм, няма да се откажа, докато не се получи някакъв резултат. Тази програма изисква и сериозно финансово обезпечаване, ако това стане, след 3-4 години ще се види резултатът. Ако не, ще си останат само приказки. Дано това да не се случи.”