Старши треньорът на ЛукОйл Академик Йовица Арсич изрази задоволството си от победата на шампионите на Рилски спортист в поредния кръг на Националната баскетболна лига. Сръбският специалист заяви, че двубоят е бил и добра проверка за следващото гостуване на „студентите” в турнира Еврочалъндж на швайцарския Лугано.

„Водихме през целия мач. Стартирахме добре и взехме аванс, имахме предимство в борбите. Каспарс стартира отлично през първото полувреме. После имаше малко спад в концентрацията. Някои играчи не взеха правилни решения и разлика малко спадна. Тогава винаги има и малко нервност. Доволен съм от резултата. Не мисля, че тук може да се дойде на разходка, те са добър отбор. Груев и Лилов са състезатели, които исках в моя отбор и не трябва да се подценяват. Имат качества да играят и по-добре. Вярвам, че и следващия път няма да ни е лесно тук”, коментира Йовица Арсич и добави за много насъбрали се мачове за неговия тим:

„Физически няма толкова умора, колкото малко няма концентрация, като се види, че Рилски е по-ниско в класирането и най-вече чужденците си мислят, че ще е лесно, но няма как. И в Плевен няма да е лесно, а срещу ЛукОйл се играе лесно както знаете. Днешният мач беше проверка за гостуването в Швейцария. Лугано играе сходен баскетбол. Имаме достатъчно информация от противника. Ще се опитаме да излезем победители, важно е да бием и там. Кой колко ще вкара, зависи от работата на целия тим и от противника. Ние стартирахме дисциплинирано, в подкошието Камбала беше основно предимство за нас. Сигурно срещу Ямбол например, където играе Ники Върбанов, е по-лесно за гардовете да вкарват.”