Американецът Джъстин Нойхаус ще смени екипа на Рилски спортист с този на Черноморец. В състава от Бургас бе привлечени и Кирил Райков, който започна сезона в Балкан, анонсира bgbasket.com.

Наставникът на бургазлии Дечо Коешинов намекна на трансфери след мача с Левски тази вечер, а отборът имаше нужда от нови попълнения, след напускането на Прийст Лодърдейл и Цветелин Иванов.

Черноморец намира решение за позицията – център в лицето на американеца Джъстин Нойхаус. Той пристигна в България в началото на сезона в Рилски спортист, но не успя да се наложи и прекара доста време на резервната скамейка. 211-сатиметровият баскетболист облече екипа на самоковци 15 пъти и записа средно по 3.7 точки и 3.3 борби за 11 минути на мач.

Кирил Райков започна сезона с Балкан, но се раздели с тима от Ботевград по взаимно съгласие. Сега той ще бъде част от отбора на Черноморец. За 18 мача с Балкан Райков записа средно по 3.6 точки и 1.8 борби. Той е играл в Балкан през последните 5 сезона, като най-добро е постижението му от сезон 2008/2009, когато записва по 11.5 точки и 3.7 борби на мач. Райков играе на поста крило и ще замести напусналия Иванов в петицата на тима.