Балкан ще приеме Рилски спортист в решителния мач №3 от серията за бронзовите медали в четвъртък (30 май) от 20.00 часа. До тази среща се стигна, след като ботевградчани загубиха втория двубой като гости в Самоков, а ето какво заяви след края наставникът на тима Александър Тодоров:


"Съдбата на Балкан този сезон сочи, че трябваше да се стигне до решителен двубой. Ние нито един мач не бихме с лекота, всеки един беше мъчение и се решаваше в последните секунди и щеше да бъде прекалено хубаво да решим серията за бронза в две срещи. Малки нюанси, наши грешки в нападение, а накрая и в защита, решиха двубоя. В последната атака можехме да сме по-търпеливи, като на прекъсването говорихме да атакуваме за 2 точки, след което да играем в защита и да имаме последна атака за победа. Играчите обаче стреляха от тройката и това е. Няма как да съм доволен след загуба, но нямам много време да мисля за този мач, защото само след три дни е решаващият сблъсък за медал.

Още един път искам да благодаря на феновете, които дойдоха в Самоков и да ги призова в четвъртък да напълнят залата, но да я напълнят така, както отдавна не е била пълнена. Нека и ние да им доставим удоволствие, но пък и ще ни трябва тяхната подкрепа, за да спечелим.

Ще търсим промяна за третия мач, но пет минути след загубата няма как да знам къде ще е. Сигурно е, че ще търсим нещо, защото играта, която показахме днес, не е достатъчна да победим."