„Това, което искам да пожелая на моите играчи е да останат здраво на земята, независимо от победите през декември. Защото всеки мач не е само мач като мач, а едно доказателство пред нас самите и пред баскетболната общественост, че победите срещу Левски и Лукойл не са били случайни. Ако не останем здраво на земята и ако помислим, че сме велик отбор, отрезвяването ще дойде много бързо и ще боли много”, коментира за Гонг старши треньорът на баскетболния Балкан Александър Тодоров. Македонският специалист сподели още, че се надява тимът да успее да картотекира новия американец Лоуган Стъц възможно най-скоро.

„Като всеки един човек си пожелах здраве и късмет, а като баскетболен треньор си пожелах много победи и нормално победите нямат никакво значение, ако накрая не са приключени с титли. Винаги е хубаво, когато приключиш годината добре. Записахме седма поредна победа. Това дава самочувствие, особено след един колеблив старт. В началото имахме 10 нови състезатели и най-младият тим от шестте водещи тима. Знаех, че като се обиграе отборът, добрите резултати ще дойдат. За наше щастие успяхме да победим Левски два пъти, а също и Лукойл. Така, че съм доволен, но трябва да кажа, че няма значение как се чувстваш през януари, а в края на първенството”, каза още Тодоров.

„Новият американец пристигна още на 28-и декември и веднага започнахме процеса на картотекиране и очакваме разрешението от баскетболната федерацията на Швеция, където той е играл преди. Ако това писмо пристигне днес или утре, то той ще бъде в състава за мача с Рилски спортист. Той фактически ще направи първа тренировка с отбора днес”, заяви Ацо Тодоров по повод 205-сантиметровото ново попълнение.

Балкан приема Рилски спортист в следващия си мач от НБЛ на 5-и януари в Ботевград.