Либерото на националния отбор по волейбол на България Теодор Салпаров смята, че психиката е слабото място в нашия състав. Състезателят сподели след поражението с 2:3 гейма от Канада, че тимът ни трудно може да се върне след подобен обрат.

„Трикольорите” бяха много близо до успеха. „Лъвовете“ водеха с 2:1 гейма и имаха аванс от 23:20 в четвъртия, но с удивителна серия „кленовите листа“ взеха частта с 26:24, а в тайбрека бяха категорични – 8:15.

„Тази загуба може да ни мотивира да не правим такива леки грешки, при спечелен мач. При 23:20 точки, те си отиграват и става 23:21. Имаме на два пъти идеално посрещане с перфектна ситуация за атака, а ние не можем да отиграем. На това ниво отборите не прощават. Видяхме, че Канада се възползва по най-добрия начин. В петия гейм нямахме аргументи, с какво да ги надиграем”, сподели Салпаров.

„Да, психиката е наша слаба черта. Ако ни тръгне добре петият гейм, със сигурност този дух ще дойде. Когато тръгнеш така, както ние 4:1, 4:2, трудно се връща. Не сме такъв отбор, определено. Сега е важно да мислим напред, мачът не можем да го върнем”, каза още либерото на България.

„Трябва да се обединим всички, като добър колектив, от треньорското ръководство до всички състезатели, да си вземем тези мачове, ако може чисто и срещу Русия, да излезем на кръв, и всяка точка ще бъде от голямо значение за бъдещето на това първенство. Днес взехме една, но лошото е, че изпуснахме две”, завърши Теодор Салпаров.