Старши треньорът на националния отбор на Канада по волейбол Глен Хоуг бе изключително щастлив от успеха на своя тим над България. Наставникът отдаде победата на своя тим на случилото се в четвъртата част на срещата.

„Лъвовете“ водеха с 2:1 гейма и имаха аванс от 23:20 в четвъртия, но с удивителна серия „кленовите листа“ взеха частта с 26:24, а в тайбрека бяха категорични – 8:15.

„Много сме щастливи от този резултат. Пламен Константинов е прав, че ние спечелихме мача благодарение на четвъртия гейм. Започнахме мача чудесно, но след това имахме проблеми”, сподели наставникът, който уточни, че тимът му се е затруднил с българските сервиси.

Глен Хоуг обяви още, че успехът се дължи и на отборната игра на състава му.

„Сега ние трябва да останем фокусирани върху представянето си, за да вземем максимално повече точки, за да имаме предимство за следващия етап”, каза още треньорът.

България ще се изправи срещу Китай в третия си двубой от Група C на Световното първенство, което се провежда в Полша. Мачът е на 5 септември, петък, от 14.00 часа. Двубоят ще се предава по телевизия Диема и в сайта Gong.bg.