В последните дни назрява въпросът дали националният ни тим по волейбол няма да получи неочакван нов шанс за Олимпийските игри в Рио. Причината е, че на 19-и април международната федерация ще разгледа случая с далия положителна допинг проба на руснака Александър Марин, дадена на олимпийската квалификация в Берлин.

„Казусът е много сложен. По новия правилник на международната централа, който влезе в сила от 1 януари 2016 година, всеки отбор може да бъде санкциониран дори и за един състезател, дал положителна допинг проба”, коментира националният селекционер Пламен Константинов и добави:

„Ако Русия бъде санкционирана, това пренарежда цялата олимпийска квалификация. Тогава ние като трети в групата на руснаците практически трябва да заемем второто място. На нас не ни се е предоставила такава възможност, така че може да се опитаме да упражняваме някакъв натиск да ни се даде втори шанс.”

„Ако се случи нещо такова, тогава ние трябва да отидем на една олимпийска квалификация с най-доброто, което имаме”, заяви още Константинов пред Btv.

За подобно нещо преди дни намекна и капитанът на националите Владимир Николов, който заяви:

„Колкото и да са минимални шансовете, макар и теоретични, на 19-и април има комисия на Международната федерация по волейбол, като тогава ще се разбере какво ще се случи с националния отбор на Русия и дали България ще има още един шанс да се бори за Олимпиадата в Рио. Ако има такъв шанс и бъда повикан в националния отбор, ще направя всичко възможно да помогна.”


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS