"Най-логично би било да съм приключил окончателно със спортната си кариера. Колкото и да са минимални шансовете, макар и теоретични, на 19 април има комисия на Международната федерация по волейбол, като тогава ще се разбере какво ще се случи с националния отбор на Русия и дали България ще има още един шанс да се бори за Олимпиадата в Рио. Ако има такъв шанс и бъда повикан в националния отбор, ще направя всичко възможно да помогна".

Това коментира в Русе волейболистът Владимир Николов. 

По думите му не би било редно националният отбор на Русия да бъде изваден от Олимпиадата. "Не очаквам това и не би било решение в интерес на спорта", заяви Николов. 

Той каза още, че от друга страна вече му е трудно и тялото му не издържа на натоварванията, които предполага професионалният спорт. "Смятам, че решението за прекратяване на моята състезателна кариера е напълно логично. От друга страна все още ми се играе волейбол и все още се справям добре", заяви Николов и допълни, че ще се ориентира към други дейности, свързани с волейбола, но не и с игра. 

Николов смята, че бъдещето на националния волейболен отбор до голяма степен зависи от момчетата в него. "Волейболът е парадоксът в България, тъй като все още създава кадри с качества, които да играят в Европа и по света", каза Николов. 

Според него, сегашното мъжко волейболно първенство е оспорвано, интересно и е върнало хората в залите.

Владимир Николов организира днес в зала "Булстрад Арена" в Русе волейболен камп. Той заяви, че ако интересът е голям, в крайдунавския град ще се сформират групи към волейболното училище "Владимир Николов". 

"Това за нас е социален проект и благодаря на община Русе, че застават зад тази идея", заяви Николов. 

С финансовата помощ на общината месечната такса в крайдунавския град ще бъде 20 лева - два пъти по-ниска от тази, която плащат желаещите да участват във волейболната школа в София. 

"Идеята е да помогнем на хората, които желаят да играят волейбол. Ако някой реши да продължи професионално, ще има и тази възможност", каза още Владо Николов, който подготвя бенефисен двубой през май в София. /БТА