Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън остана много доволен, след като видя как неговите играчи успяха да обърнат резултата и да вземат победата в дербито с Арсенал в събота вечер.

Въпреки че губеха с 0:1 на почивката на своя „Олд Трафорд”, през вторите 45 минути домакините съумяха да излъжат своя противник и да се поздравят с крайния успех за 2:1.

„Обичаме да побеждаваме, особено с хубава игра. И двете неща са важни. Мисля, че успяхме да постигнем тази комбинация през второ полувреме снощи. Заслужавахме победата именно на тази основа”, започна коментара си сър Алекс.

Мениджърът на шампионите говори за слабото представяне на Юнайтед срещу елита в Англия от миналата година. „Когато падаш с 0:1 на почивка срещу тим с класата на Арсенал, трябва да покажеш предела на силите си, за да стигнеш до обрата”, добави Фърги. „Миналата година загубихме четири точки от Арсенал и шест от Ливърпул. Нямахме късмет, но тези неща трябва да се коригират. В това отношение, вече стартирахме по-добре от миналата година.”

След като темата за симулирането в Англия бе сериозно застъпена през миналата седмица, шотландският спец похвали реферът Майк Дийн, че е взел две много важни и точни решения вчера. Според сър Алекс влизането на Дарън Флетчър в краката на Андрей Аршавин през първото полувреме е било твърдо, но чисто. Дийн правилно пък е дал дузпа за Юнайтед, след като Мануел Алмуния свали Уейн Рууни в наказателното поле. „Дузпата за нас бе 100-процентова. А Дарън Флетчър игра с топката. Реферът бе доста близо до ситуацията и отсъди правилно”, завърши мениджърът на Манчестър Юнайтед.