Поредният критик на нападателя на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов публикува мислите си в английската преса. Колумнистът на „Mirror” Дерек МакГъвърн прави класация за най-слаб играч на сезона във Висшата лига, като въпросният журналист е включил в списъка си и капитана на българския национален отбор.

В силно саркастичен стил МакГъвърън коментира играта и стила на Бербатов, като дава и няколко примера за други „слабаци” в своя материал:

Ето един съвет към мениджърите от Висшата лига – никога не купувайте футболист, чието име започва с буквата „Б”, особено, ако завършва на „ербатов”.

Димитър Бербатов, Дейвид Бентли, Николас Бендтнер и Михаел Балак попадат в моя списък с 12 играчи, които се борят за приза на ФА за най-слаб играч на кампанията в Премиършип.

Всичките правят такъв сезон, който биха искали да забравят – в случая на Бендтнер може би става дума направо за цялата му кариера. Всички тези състезатели може да заиграят в други отбори, ако се появяват такива и сглупят като ги поискат. Без да се обиждат от Сити.

Като погледна назад във времето, първата половина от живота ми бе провалена от родителите ми, а втората – от децата ми. Ако феновете на Арсенал се замислят, първата половина от сезона на отбора бе провалена от Бендтнер. Както и втората.

Но това е нищо в сравнение с Бербатов. Българинът не може да стреля, не може да вкарва, не може да работи. Покрива толкова терен, колкото вратарите в даден мач. Тези, които отиват в чуждото наказателно поле при корнери, изминават два пъти повече разстояние от Бербатов.

Да се чуди човек, дали ако предложат на Бербатов да изживее живота си на ново, той няма да го даде на някой друг да го изживее вместо него.

Не мога да си представя по-лоша покупка в последните пет години.