Напрежението преди четвъртфиналния двубой между Спартак Плевен и Евроинс Черно море в турнира за Купата на България по баскетбол за мъже все повече се повишава. Зала „Балканстрой” в Плевен е домакин на Финалната осмица на надпреварата в края на седмицата, а местните фенове изригнаха срещу боса на варненци Асен Христов.

Фенклубът на плевенчани разпространи декларация до медиите, в която се усъмни, че невъздържаните действия на президента на Евроинс Черно море по време на дербито с Левски миналия петък са свързани с предстоящия мач в четвъртък.

„Във връзка със зачестилите прояви на президента на БК Евроинс Черно море /Варна/ господин Асен Христов ние привържениците на БК Спартак /Плевен/ сме наясно, че те са свързани с предстоящия турнир за Купа България-Леденика. Гледайки мача от 18-я кръг на НБЛ между отборите на Левски /София/ и Евроинс Черно море /Варна/ завършил 84:82 се уверихме, че всички скандали свързани с въпросния двубой са изкуствено създадени. В срещата ясно си пролича, че всички прояви на г-н Асен Христов са без всякакво основание. Това ни води до мисълта, че с тях той цели да окаже влияние върху съдийството и Българската федерация по баскетбол за предстоящия турнир Купа България-Леденика”, пише в част от декларацията на фенклуба на Спартак Плевен.