Отборът на спрягания за бъдещ наставник на Барселона Луис Енрике – Селта Виго – шокира Реал Мадрид, след като го победи на свой терен с 2:0 в мач от 37-я кръг на Примера дивисион. По този начин Енрике и компания буквално изхвърлиха „белия балет“ от битката за титлата кръг преди края.

Головете за успеха на Селта бяха дело на Карлес, който се разписа в 43-ата и 63-ата минута на срещата. Добрата вест за мадридчани бе завръщането на Сами Кедира в редиците на „белите“, който отсъства дълго заради лечение на скъсани връзки.

ВИДЕО!

Реал Мадрид имаше значително превъзходство на терена през всичките 90 минути, но явно с мисъл за Шампионската лига, „кралете“ не успяха да материализират своето превъзходство.

Късметът си през тази първа част опитаха Иско, Касемиро и Алваро Мората, но без сполука. Същевременно домакините бяха значително по-прибрани и търпеливо чакаха своите шансове, които не закъсняха. Още в края на първата част момчетата на Луис Енрике откриха головия си актив. Карлес бе изпуснат от отбраната на „кралете“, напредна от дясно, и от малък ъгъл прати топката в горния десен ъгъл на вратата Диего Лопес за 1:0.

С подновяването на играта след почивката възпитаниците на Карло Анчелоти се впуснаха с търсене на изравняване. Лука Модрич на няколко пъти опита шанса си, но без успех. Положения си разкриха и пред Иско, който се озова на чудено позиция малко преди втория гол на Селта, но ударът му бе париран.

Така се стигна до 63-ата минута, когато авторът на първото попадение за домакините Карлес вдигна отново победоносно ръце. Чаби Алонсо сгреши фатално, след него Диего Лопес не се намеси разчетено, а това позволи на Карлес да се разпише за втори път и да хвърли „белите“ в размисли – 2:0.

4 минути след гола Фабио Коентрао опита удар, но не успя да покоси желаната цел. До края на футболистите на Карло Анчелоти се хвърлиха с всички сили, но така и не промениха резултата.

Така Реал окончателно се сбогува с шампионските си цели. „Лос бланкос“ останаха трети с 84 точки, като вече имат шансове само за второто място в Ла Лига. Позиция пред мадридския гранд е Барса с 86. Лидер остана Атлетико Мадрид, въпреки равенството с Малага (1:1) с 89 точки.